در سپهر مبارزات سیاسی، 3 نفر برای من می درخشند ، مهاتما گاندی ، مارتین لوترکینگ و نلسون ماندلا .
مشی هر سه این بزرگواران، سازش ناپذیری با دیکتاتوری و تبعیض و عقب نکشیدن از خواسته های بحقشان بود و این خواسته را با مشی مدارا و دوری از هرگونه خشونت انجام دادند .
از بین این سه تن ، نلسون ماندلای ۹۴ ساله هنوز زنده است و متاسفانه در بستر مرگ . او توسط دولت وقت آفریقای جنوبی به ۲۷ سال زندان محکوم گردید . اما در طول ۲۷ سال زندان، که بیشتر آن را در یک سلول انفرادی سپری کرد، به مشهورترین چهرهٔ مبارزه علیه تبعیض نژادی در آفریقای جنوبی بدل گشت و پس از آزادی از زندان در سال ۱۹۹۰، سیاست صلحطلبی گاندی را در پیش گرفت، و این امر منجر به تسهیل روند شکل گیری دمکراسی در آفریقای جنوبی گردید. نلسون ماندلا بیش از ۲۵۰ نشان و جایزه ملی و بین المللی را از آن خود کرده است که مهمترین آنها جایزه صلح نوبل در سال ۱۹۹۳ می باشد.
بهتون توصیه می کنم فیلم سازش ناپذیر Invictus رو که درباره برشی از زندگی ماندلا بعد از به قدرت رسیدنش و نهایت صلح و مدارایی که با شکنجه گران سابقش نشون می ده رو ببینین . این فیلم و کلینت ایستوود سه سال قبل ساخته و مورگان فریمن هم نقش ماندلا رو به زیبایی بازی کرده .
انسان بزرگیه .این روزهام که تو بیمارستانه چقدر مردم نگران حالش هستند .
من برام عجیبه گاندی و ماندلا با توجه به اینکه دشمن هاشونم غریبه بودن چه طوری تونستن خوی انتقام جویی و تلافی نسبت به دشمن رو تو مردمشون کنترل کنن.
انقلاب ما که دشمن غریبه نبودم کلی کشتار داشت. نه توسط جناح پیروز. که توسط همین مردم کوچه بازار که ریختن خیلی ها رو به طرفداری از شاه و نظامی بودن کشتن. همین الانشم تغییری ایجاد بشه بازم فرقی نداره. خیلیا با چنان ذوقی از میل اعدام و کشتن حرف میزنن که بیا و ببین. (نمونه ش 4 سال یکی تو وبلاگش نوشته بود که حالا میفهمم چرا زمان انقلاب مردن کارمندای رادیو تلویزیون و کشته بودن)
یه متنی خوندم این اواخر که بر اساس یه تستی همه ی سیاست مدارا راست اقتدارگران. فقط ماندلا و گاندی و دالای لاما چپ آزادی خواهن!
اینجاس نتایجش
http://www.politicalcompass.org/analysis2
به نکته ظریفی اشاره کردید رگبار عزیز. مدارا و صلح.
یکی از سئوالاتی که گاهی از من می پرسند - و من در آشنایی با افراد جدید همیشه دعا می کنم که اینکار را نکنند! - و من جوابی برایش ندارم ذات انتقام جو و خشمگین مسلمانان است و قانونشان برای "چشم در مقابل چشم".
قانون مسیحیت برعکس "جلو بردن طرف دیگر صورت" است.
متاسفانه عینیت این قوانین را هم می بینیم ... در خیابانهای ایران و اماکن نه اسمی از دوران سلطنت هست و نه بنایی و نه مجسمه ای. چیزی که اصلا در غرب دیده نمی شود. (در تاریخ که نگاه کنیم کشتار و قتل عام در غرب هم بوده اما در زمان معاصر چنین چیزی نیست. در غیر اینصورت تمام مهاجران مسلمان تبار باید از تمام کشورهایی که هدف بمب گذاری ها و ... بوده اند کم کمش اخراج می شدند!)
تاریخ و نشانه هایش با دقت زیاد نگهداری می شوند. و هیچ اصراری در انتقام از خود یا آثار برافتادگان از قدرت نیست.
بچه که بودم، ساعت 9 باید می خوابیدیم. جز پنج شنبه ها. دو تا شبکه بیشتر نبود. کانال یک، خیلی دیروقت، فیلم می گذاشت شب جمعه. تنهایی نگاه می کردم. یکبار در مورد ماندلا بود. سنی نداشتم. اینقدر گریه کردم که اونهمه سال زندانی شد. فکر میکردم بزرگترین اجحافی که در تمام دورانها در مورد یک انسان صورت گرفته، همین بوده.
عکسهای پست بعدی رو نگاه می کردم .. یا زندانی های سیاسی الان رو .. و فکر میکنیم به این که زندگی در اون زمانها بی رحمانه تر بوده یا الان؟
پوستر این فیلم خیلی قشنگه!
آره منم پوسترش رو خیلی دوست داشتم
سلام دوست من...
زندگی این بزرگان گره خورده با زندگی و حیات کشور و مردم کشورشون...
در این مقوله زیاد میشه حرف زد ولی مجال اندک است...
در فیلمی هم که فرمودید علاوه بر بازی هنرمندانه مورگان فریمن بازیگر جوان و خوش آتیه مت دیمون هم بازی می کنه که من خیلی دوسش دارم...ممنون از توجه شما به مقوله سینما...
مگه میشه به سینما توجه نکرد؟!